070-400 60 00
070-400 60 00

Glasrutan - en glasmästare med historia

Utan varken bil, körkort eller nya verktyg startade Mehrdad Nesaei sitt företag Glasrutan i Gävle för 14 år sedan. Men mycket har hänt sedan dess. I dag utför han glasmästerijobb över hela Sverige och har flera gånger blivit prisad för sitt arbete.

– I början hade jag inget. Jag fick låna pengar för att köpa begagnade verktyg och cyklade runt med glasen som skulle säljas. Men det gick bra, det viktigaste var att jag kunde göra mitt jobb och att kunderna fick det de ville, säger Mehrdad Nesaei. Han utbildade sig till glasmästare i sitt hemland Iran och arbetade där i åtta år innan han kom till Sverige under vintern 1998. Efter att här ha arbetat på ett par olika glasmästarfirmor bestämde han sig för att starta eget i branschen. I dag erbjuder han det mesta som har med glas att göra.

– Jag gör alltifrån att montera vindrutor och laga stenskott till att sätta in isolerglas i villor och glasa in balkonger, förklarar Mehrdad som även importerar glas från sitt hemland.– Jag skulle vilja hjälpa ungdomar att få chansen att komma igång och se hur yrket är. Det behövs eftersom många i branschen snart går i pension. Merhdad har under åren i Sverige fått flera utmärkelser för sitt arbete. Exempelvis prisades han 2006 som Årets nybyggare i Gävleborg och 2010 tog har emot priset som Årets ambassadör i Gävleborg av självaste kungen.

Läs mer om Mehrdad Nesaei här »​

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK